Platforma AP: Praktické tipy pro zapojování vícejazyčných dětí do výuky

Lektroka vzdělávací aktivity

Sdílecí online setkání s asistenty a asistentkami pedagogů bude věnováno tipům pro zapojování vícejazyčných dětí do výuky.

datum: 21. listopadu 2024 (16:00 - 18:00)
rozsah akce: 2 hodiny
místo: Online - platforma ZOOM
kontakt: barbora.knotkova@meta-ops.cz
cena: zdarma

přihlásit se

České školství se stále více potýká s výzvou, jak zahrnout vícejazyčné děti do výuky a jak se vyrovnat s jejich nedostatečnou znalostí češtiny. Učitelé občas váhají, jak přizpůsobit obsah a hodnocení, aby udrželi podpůrný přístup pro všechny žáky. Jak mohou v tomto směru pomoci asistenti pedagogů?

Diskuzní setkání je určeno pro všechny asistenty pedagogů (dvojjazyčné i školní) ze základních škol po celé České republice. Účastníci získají užitečné tipy pro nastavení vhodného plánu podpory, který bude navazovat na školní vzdělávací program, tematický plán a učebnice. Asistenti se také seznámí s využitím umělé inteligence při úpravě úkolů pro vícejazyčné žáky a naučí se základní techniky pro tvorbu vzdělávacích materiálů. Dalšími tématy diskuse budou komunikační systémy ve školách, které mohou podpořit spolupráci v týmu. Nedílnou součástí setkání bude také výměna zkušeností mezi regiony a sdílení osvědčených tipů v práci s vícejazyčnými dětmi na základních školách.

 

Setkáním Vás provede Zuzana Prokopová.

 

Nadace České spořitelny podporuje projekt organizace META – Podpora vzdělávání nově příchozích vícejazyčných dětí a žáků.