Platforma ZŠ: Strategie spojování obsahu a jazyka (SPOJ)

Tato platforma je věnována práci s třídním kolektivem, ve kterém jsou zastoupeni žáci s odlišným mateřským jazykem (OMJ), a přináší praktické rady, jak úspěšně zapojit všechny žáky do výuky.

datum: 25. 11. 2024 (16:00 - 18:00)
rozsah akce: 2 hodiny
místo: Online - platforma ZOOM
kontakt: gabriela.srchova@meta-ops.cz
cena: zdarma

přihlásit se

Během setkání se zaměříme na klíčové strategie a přístupy, které usnadňují práci s různorodou třídou a zároveň podporují potřeby vícejazyčných žáků.

Naši hosté, pedagogičtí pracovníci z několika škol, budou sdílet své osobní zkušenosti a úspěšné metody z praxe. Ukážeme, jak by měla vypadat efektivní spolupráce mezi učitelem a asistentem pedagoga a jak může asistent pedagoga přispět k podpoře nejen žáků s OMJ, ale i k hladkému průběhu celé výuky.

Těšit se můžete na konkrétní postupy, které vedou k zapojování všech žáků, na osvědčené metody individualizace výuky a přizpůsobení cílů a učebních materiálů tak, aby co nejvíce reflektovaly potřeby vícejazyčných žáků v kontextu celé třídy. Účastníci získají praktické tipy a inspiraci pro svoji každodenní pedagogickou praxi, které jim pomohou vytvářet inkluzivní a podporující prostředí pro všechny žáky.

Představíme ucelený materiál s názvem SPOJ (Strategie k propojování obsahu a jazyka). Jedná se o konkrétní strategie, které jsou v materiálu prezentovány v kontextu uplatnění v pracovních listech, učebnicích češtiny jako druhého jazyka a při výuce běžných předmětů na základních školách.

Nadace České spořitelny podporuje projekt organizace META – Podpora vzdělávání nově příchozích vícejazyčných dětí a žáků.