Dny v týdnu – Český jazyk

Hlavní myšlenkou pracovních listů z oblasti Člověk a jeho svět do hodin českého jazyka na 1. stupni je procvičovat pravopisné a gramatické jevy na známé slovní zásobě probírané v prvouce/přírodovědě. Pracovní list na prvouku k tomuto tématu si můžete stáhnout níže.

Jednotlivá jazyková cvičení jsou rozdělena do ročníků:
2. ročník – abeceda, slabiky, slovní druhy (podstatná jména, slovesa), rozkazovací, tázací a přací věty
3. ročník – mluvnické kategorie podstatných jmen, souvětí (větný vzorec), minulý a budoucí čas, pravopis i, í / y, ý, vyjmenovaná slova

Pracovní list __Dny v týdnu – Český jazyk__ se hodí využít až po hodině prvouky/přírodovědy, kde se pracovalo s pracovními listy materiálu [__Dny v týdnu__](node/1385), popřípadě materiál využít paralelně (hledat slova, obrázky, texty, cvičení apod.).
V případě, že by byl pracovní list Dny v týdnu – Český jazyk využíván samostatně, je potřeba slovní zásobu žákům s OMJ doprovodit obrazovým materiálem a potřebným vysvětlením (např. pexeso v pracovním listě).

_Výukové materiály vznikly v rámci aktivity Pracovní skupiny v projektu Program na podporu pedagogických pracovníků při práci s žáky-cizinci IV a byly upraveny v rámci projektu_ „___Využití e-learningu a elektronických výukových materiálů při práci s žáky cizinci___“, _který je spolufinancován z prostředků Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR._